- Buang kulit pisang yang telah masak
- Masukkan air ke dalam periuk dan didihkannya
- Setelah air betul-betul mendidih, masukkan pisang yang dah dibuang kulitnya tadi
- Sambil tu, taburkan kelapa parut yang telah digaul bersama garam secukup rasa ke dalam satu mangkuk
- Setelah pisang empuk, toskan dan potong ikut kesesuaian sebelum digaul bersama bahan kelapa parut tadi
- Gaul mengikut citarasa masing-masing
- Siap untuk dinikmati
Selamat mencuba :)
Assalamualaikum shakira! sedapnyaaa. aduhh teringat pula segala manisan yang mak selalu buat :)
ReplyDeleteamboii sedapnyeee... ;)
ReplyDeletesinggah n follow u back..:)
ReplyDeletesalam singgah. tak pernah try lah plak pisang rebus ni. kalau pisang bakar tu, memang feveret ^_^
ReplyDeletemakan masa musim hujan sedapnye ^^
ReplyDeletemudah..janji ngap sedap..hehehe
ReplyDeletealahai sedapnye...nanti leh try ni
ReplyDeletenk try..xpena pulak buat...hehhe
ReplyDelete