Resipi : Cekodok Kentang

Sesuai untuk sarapan pagi dan minum petang. Malam-malam pun kalau lapar boleh je telan, tak ada siapa nak marah pun. Hehe.

Direct to cara buat :)
  • Letak tepung gandum dalam bekas
  • Potong ubi kentang jadi bentuk dadu

  • Masukkan ubi kentang yang dah didadu tadi ke dalam tepung, gaul rata
  • Masukkan pula air yang dibancuh dengan garam secukup rasa dan air kosong (panas/suam) ikut pada tahap lembut yang kita nak, gaul rata 

  • Tabur bawang goreng
  • Panaskan minyak dalam kuali dan mula menggoreng hingga garing (saiz suka hati)

  •  Jemput makan semua :)

14 comments:

  1. Simple ja kann.. Blh try satgi :)

    ReplyDelete
  2. nampak menarik ni, boleh dicuba...

    ReplyDelete
  3. cekodok kentang? Pertama kali mendengarnya.

    ReplyDelete
  4. simple dan lazat serta menyelerakan!
    ╔════════════════════════╗

    ║ My Blog ► http://abgdude.com/blog

    ╚════════════════════════╝

    ReplyDelete
  5. makan petang bersama teh o...sedappp..

    ReplyDelete
  6. Simple tp mmg sedap dimakan waktu pagi atau petang.. mlm pun best juga smbil menonton tv.. :)

    ReplyDelete
  7. nak kelembutan bertahan lama walau sejuk...isikan sedikit air perahan limau...mmg sedap hingga mjilat sos...hehe

    ReplyDelete
  8. i pon suka buat cekodok kentang...anak pon suka...hehe

    ReplyDelete
  9. Tak pnh rasa cekodok kntang ni...hehe..bleh try nnti ni..tima kasih kira..kongsi resipi :)

    ReplyDelete
  10. mnarik resepi..sng plak tu..blh cuba :)

    ReplyDelete
  11. sedap dimkn panas2 nih..nyum3...

    ReplyDelete
  12. Sedapnya cogkodoj nii...bak cikit... ^^

    ReplyDelete
  13. selalu mkn cekodok pisang je...x pernah lagi rasa cekodok kentang..

    ReplyDelete

- Thanks sudi baca cerita Shakira
- Please comment wisely
- Happy blogwalking