Direct to cara buat :)
- Letak tepung gandum dalam bekas
- Potong ubi kentang jadi bentuk dadu
- Masukkan ubi kentang yang dah didadu tadi ke dalam tepung, gaul rata
- Masukkan pula air yang dibancuh dengan garam secukup rasa dan air kosong (panas/suam) ikut pada tahap lembut yang kita nak, gaul rata
- Tabur bawang goreng
- Panaskan minyak dalam kuali dan mula menggoreng hingga garing (saiz suka hati)
- Jemput makan semua :)
Simple ja kann.. Blh try satgi :)
ReplyDeletenampak menarik ni, boleh dicuba...
ReplyDeletecekodok kentang? Pertama kali mendengarnya.
ReplyDeletesimple dan lazat serta menyelerakan!
ReplyDelete╔════════════════════════╗
║
║ My Blog ► http://abgdude.com/blog
║
╚════════════════════════╝
makan petang bersama teh o...sedappp..
ReplyDeleteSimple tp mmg sedap dimakan waktu pagi atau petang.. mlm pun best juga smbil menonton tv.. :)
ReplyDeletenak kelembutan bertahan lama walau sejuk...isikan sedikit air perahan limau...mmg sedap hingga mjilat sos...hehe
ReplyDeletei pon suka buat cekodok kentang...anak pon suka...hehe
ReplyDeleteTak pnh rasa cekodok kntang ni...hehe..bleh try nnti ni..tima kasih kira..kongsi resipi :)
ReplyDeletesedapnya cekodok.. :D
ReplyDeletemnarik resepi..sng plak tu..blh cuba :)
ReplyDeletesedap dimkn panas2 nih..nyum3...
ReplyDeleteSedapnya cogkodoj nii...bak cikit... ^^
ReplyDeleteselalu mkn cekodok pisang je...x pernah lagi rasa cekodok kentang..
ReplyDelete