Al-Fatihah Buat Arwah Nadia Zahari

Nama arwah Nadia Syazwani Zahari. Nama komersialnya dalam industri foto Nadia Zahari.


Shakira tak kenal siapa arwah. Tadi masa jalan-jalan kat Facebook, nampak bekas vendor pelamin masa tunang hari tu post pasal ni. Arwah kemalangan. Perkara yang paling buat Shakira sedih, arwah merupakan Bride-2-Be. Bakal pengantin yang berumur 26 tahun namun tak kesampaian :(

Harap tunang arwah dan keluarga kedua belah pihak dapat menerima ketentuan ni dengan hati terbuka. Semua ni kehendak yang Maha Esa, kita sebagai manusia tak mampu nak menghalang sesuatu yang telah Dia rencanakan buat kita semua.

Berbalik pada hobi dan bakat arwah. Sesuai dengan jurusan pembelajarannya in graphic design, arwah memang seorang yang kreatif. Memang superb hasil foto yang pernah dihasilkan oleh arwah. Arwah juga pernah menjadi OP di hari perkahwinan Ustaz Don Daniyal dan isteri. Shakira terpegun. Namun segalanya dah berakhir dengan panggilan dari Allah.

Tak kisahlah sama ada kita kenal arwah atau tak, Shakira minta kita semua sama-sama sedekahkan Al-Fatihah buat arwah. Moga rohnya tenang di sana dan sentiasa dicucuri rahmat Allah yang Maha Besar. Amin hendaknya.

Korang boleh baca berita tentang kemalangannya kat sini. Klik sini dan sini pula untuk link tumblr arwah. Facebook arwah pula klik sini.

Al-Fatihah :(

Resipi : Ikan Kembong Masak Taucu Pekat

Direct to cara buat :)

  • Basuh, siang dan bersihkan 6 ekor ikan kembong
  • Goreng ikan kembong setelah diratakan kunyit serta garam secukup rasa
  • Tos dan ketepikan ikan kembong sebentar
 
  • Hiris sebiji bawang merah, tiga ulas bawang putih, sedikit halia dan 4 biji cili api/padi
  • Tumbuk serai dan ketepikan
  • Potong timun mengikut citarasa potongan dan basuh bersih asam keping
  • Tumis bahan hirisan tadi sehingga keperangan
  • Buka dan masukkan 3 paket taucu di iringi secawan air (jangan banyk sebab kita nak buat yang pekat, kalau tak nak pekat bolehlah masukkan lagi air ikut kemahuan masing-masing)
  • Masukkan juga serai, timun dan asam keping yang telah disediakan tadi
 
  • Masak kuah sehingga timun menjadi lembut
  • Masukkan garam dan gula secukup rasa keseimbangan
  • Akhir sekali masukkan ikan kembong yang telah digoreng tadi
  • Siap untuk dimakan :)

Selamat mencuba!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
All Rights Reserved : LOTS OF LOVE by SHAKIRA since June 2013