My Wedding Review : Baju & Veil Nikah

MY WEDDING REVIEW : INAI HENNA

Untuk baju, memang Shakira dah decide awal-awal nak buat baju kurung biasa. Tapi nak nampak kelainan sikit. Lain macam mana tu ya?
Hehe inspirasi datang dari design di atas, maaflah Shakira tak ingat mana Shakira dapat gambar ni. Google je terus save :)

Shakira dan suami memang dah siap beli kain untuk hantaran bertunang dulu. Awalkan? Hehe malas nak pening-pening. Beli sama-sama dekat Jakel Shah Alam. Oklah kat sana. Pelayan pun baik, peramah dan boleh layan keranah kita kalau kita tak berapa berkenan dengan apa yang ditunjuk. Hehe.

Shakira hantar jahit baju nikah Shakira dekat Butik Elegant Bridal. Lokasi Pandamaran Klang. Kak Ita owner dia memang sporting, siap sedia terima design dan jahit ikut apa kita nak. Masa tu Shakira memang plan nak hantar baju suami sekali, tapi tempahan penuh. Kak Ita boleh ambil baju Shakira je, so baju nikah suami dijahit oleh salah satu kedai dekat Plaza Alam Sentral Shah Alam. Tak ingat dah apa namanya. Hehe dah lama sangat :)

Memang tak ada masalah langsung, semuanya siap pada masa yang dijanjikan. Alhamdulillah. Veil nikah, corak yang memang tersedia. Kak Ita tinggal potong dan jahit jadikan bentuk veil je. Senang. Hehe. Yang paling Shakira suka, veil ni kain chiffon, macam kain nikah juga. Teksturnya nampak berat dan jatuh ke bawah :)


Baju suami Shakira pilih batu untuk di suai padan di leher dan pergelangan tangan. Warna batu tu putih dan maroon, sebab nak sesuaikan dengan manik-manik yang sedia ada kat baju Shakira. Batu tu ringan je, macam manik. So, tak mendatangkan kesukaran bila suami memakainya. Hehe.


Coklat? Kenapa warna coklat untuk nikah? Hehe saja. Konon-konon tema kelahiran. Kamikan bernikah, jadi kami masuk fasa atau hidup yang baru :) That's why coklat menjadi tema nikah. Huhu poyo gila!


Ok. Till here, bye!

12 comments:

Lulu Caldina said...

lawa ;)

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

Memang sangat sangat cantik! Ena suka baju nikah akk

miss fifi said...

Lawanye sis, Fifi suke <3 minat sangat kaler brown and sis nampak cantik sesangat masa pakai baju tu :)

PeRdU cINta said...

Nice..

::EIDA:: said...

cantikkkk !!!

Nick Nashram said...

saya tak beli apa pun lagi ni.
kena siap awal2 ni.
usha baju dulu ke..huhu

The Reluctant Shopper said...

Cantik betul baju pengantin tu. Tak sangka warna coklat blh look so lovely! :D

Mrs Velentine said...

cantik wlaupun simple..done darlie

Hafiza AizZawa said...

tema coklat.. cantik dan npk matang sangat..

Hafiza AizZawa said...

tema coklat.. cantik dan npk matang sangat..

Hafiza AizZawa said...

tema coklat.. cantik dan npk matang sangat..

juliani tm said...

cantikkk sggttt... bole x awk add fb sy.. misslia ly @ email : juliani_tm80@yahoo.com.my

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
All Rights Reserved : LOTS OF LOVE by SHAKIRA since June 2013