DIY B2B : Replika Cek Hantaran

Assalamualaikum! Sihat ke korang? Hehe.

Ok, ni suami (dulu tunang le) punya keslah ni. Konon-konon dia teringan nak bagi hantaran nikah berbentuk cek, tanya bank tapi tak boleh ambil sekeping. Kena sebuku! Nak buat apa banyak-banyak katanya :(

So, timbullah idea dalam kepala otak Shakira ni. Hehe untuk DIY kali ni kita memerlukan Photoscape sebagai pembantu ya :) Shakira guna Photoscape dan create satu design berbentuk cek. Siapa tak ada Photoscape tu pergi download cepat! Free je pun. Huhu.


Maaflah ya! Shakira lupa dah berapa saiz yang Shakira guna. Hehe maaf!

Nama Bank -BANK CINTA -

Nama Penerima - Nama pengantin perempuan le -

Ringgit Malaysia - Pandai sendirilah ya -

Amaun - Tak payah mention pun tak apa, nak mention suka hatilah ya :) -

Tarikh - Tarikh Nikah -

No. Cek - Tarikh Nikah -

Yang lain-lain tu ikut pada kreatif sendirilah ya. Asalkan design ceknya tak lari daripada yang asal tau.

Huhu korang kalau malas nak buat copy paste jelah Shakira punya tu. Shakira ikhlas :) Tapi kalau nak lagi real, email kat Shakira ya shakirakyra004@gmail.com tapi jangan korang tak edit pula! Editlah yang bersesuaian dengan details korang.

Dah siap, print out. Potong, letak dalam frame dan bersedialah untuk dibawa ke acara pernikahan :)


Jom DIY lagi! Bye.

20 comments:

cik violet said...

kreatif :)

Miss Hidy said...

hehe..cute jgk bank cinta tu special...

AnneRaini said...

bagus idea ni...tp nak guna bila ye??? hahaha

Syaiful Saifudin said...

lawa..bole email sy tak simple cek tu. syaifulsaifudin91@gmail.com

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

wow!! kreatif gila!!!! wahhhhh, good idea kak. Nanti ena nak kahwin buat macam ni la. hehehe

ayut said...

Senang je buat..janji ada..hihi

faten hidayah Atika said...

SIS BOLEH TAK EMAIL CEK TU KAT SAYA??lady_azmafesa90@yahoo.com...terima kasih ye sis

faten hidayah Atika said...

sis bleh tak email cek tu ??lady_azmafesa90@yahoo.com
terima kasih ye sis

Pengetua SMK LA SALLE,PJ said...

Salam sis boleh tak emailkan dekat saya contoh replica cek hantaran. Ini email saya huda26081986@gmail.com dan

Ini butir-butir saya :-


Nama Bank :MAYBANK BERHAD


Nama Penerima - NOROL HUDA BTE MAT SAPRI

Ringgit Malaysia - LAPAN RIBU SAHAJA

Amaun - RM8,000.00-

Tarikh - 25.10.14 -

No. Cek - 251014 -

Nama Pada Tandatangan Cek : MOHD RUSHDI BIN ZULKIPLI

Anonymous said...

Slm dear....blh x tlg emailkan contoh kat i?
ainnordin.nn@gmail.com

Anonymous said...

awak bleh emel kan kt saya tak frezzlow@yahoo.com thanks

Anonymous said...

salam puan..leh emailkan kat sy..tq
hairulhamzah83@yahoo.com

Azrul Hakim said...

Salam..nice entry.. bole tlg email replika cek? azrulhakim.mestech@gmail.com..tq

Lyn Little Bee said...

salam, kreatif n cantik..
saya nak copy bo ??
emailkan kepada sy
sazlinnaini@gmail.com..tq :)

Ziela Rosley said...

Assalammualaikum

sy nak copy boleh?? email ke zielarosley@gmail.com

Anonymous said...

as slm. blh bg copy tak? emel kpd nziaton73@gmail.com

Anonymous said...

Assalamualaikum..
Saya nak copy boleh?
Email saya.. suryani.abubakar@gmail.com

Terima kasih..

Anonymous said...

SALAM,BOLEH EMAILKAN KE sharifah.sakeenah@yahoo.com ? TERIMA KASIH :)

Zila Rozila said...

Kreatif.mjlis dh nk dkat.blh emel x zrozila@gmail.com

Zila Rozila said...

Kreatif.blh emel x.mjlis dh nk dkat.zrozila@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
All Rights Reserved : LOTS OF LOVE by SHAKIRA since June 2013