Direct to cara buat :)
- Potong kek swiss roll mengikut saiz yang dikehendaki dan ratakan di dalam loyang
- Masukkan 3 sudu tepung kastad, 1 sudu gula, 1 tin susu cair dan 1 tin air masak ke dalam periuk kosong
- Gaulkan bahan tersebut di atas api sederhana sehingga pekat/likat
- Tuang ke atas kek swiss roll di dalam loyang dan ratakan
- Seterusnya taburkan buah laici yang telah dibelah dua
- Sementara itu, cairkan sedikit agar-agar di dalam periuk kosong bersama sedikit air dan pewarna kuning telur
- Cairkan bahan tersebut di atas api sederhana
- Masukkan 1 sudu gula dan gaul sehingga agar-agar mencair
- Tuang ke atas taburan buah laici tadi
- Siap dan sejukkannya di dalam peti ais sebelum dimakan
Selamat mencuba :)
7 comments:
adooii sedapnye..telan air liur je tgk..
Assalamualaikum yangg! sodapnyaaa. bagus2. pandai buat, helmi mesti gembira je tengok. hehehhee >___________<
Sheila Salim
Yang! Helmi tu adik Shakira la..haha tunang kita Hamdan :)
Malunya, salah mention nama tunang awak! hehehhee :P
wow!!! sedapnyaaa!! akk sheila nak jugaaa! :3
nampak menyelerakan, thanks for sharing the recipe yang.boleh dicuba nanti ni... *_^
pernah buat triffle ni tp sekali jelah. lepas tu xpernah buat lg..haha