- Buang kulit pisang yang telah masak
- Masukkan air ke dalam periuk dan didihkannya
- Setelah air betul-betul mendidih, masukkan pisang yang dah dibuang kulitnya tadi
- Sambil tu, taburkan kelapa parut yang telah digaul bersama garam secukup rasa ke dalam satu mangkuk
- Setelah pisang empuk, toskan dan potong ikut kesesuaian sebelum digaul bersama bahan kelapa parut tadi
- Gaul mengikut citarasa masing-masing
- Siap untuk dinikmati
Selamat mencuba :)
8 comments:
Assalamualaikum shakira! sedapnyaaa. aduhh teringat pula segala manisan yang mak selalu buat :)
amboii sedapnyeee... ;)
singgah n follow u back..:)
salam singgah. tak pernah try lah plak pisang rebus ni. kalau pisang bakar tu, memang feveret ^_^
makan masa musim hujan sedapnye ^^
mudah..janji ngap sedap..hehehe
alahai sedapnye...nanti leh try ni
nk try..xpena pulak buat...hehhe