Jodohku Habis

Rasanya dah lama tak update apa-apa story dalam blog ni. Kesian sungguh blog ni dah bersawang, siapa volunter nak bersihkan? Hehe.

Jodohku habis? Apakah itu? Huhu.

Ala bukan apa pun. Actually Shakira saja nak cakap sinetron Jodohku yang selalu main kat 104 Astro Ria petang-petang tu dah habis :)


Barisan pelakon :

  • Naysilla Mirdad (Dinda)
  • Dude Harlino (Artha) 
  • Rionaldo Stokhorst (Badai)
  • Chrissie Vanessa (Citra)
  • Paramitha Surady (Lestari)
  • Ari Wibowo (Alfin)
  • Elicia Putri (Kirana)
  • Moudy Wilhelmina (Sonya)
  • Sultan Djorghi (Bram)
  • Tia Ivanka (Susan)
  • Ana Pinem (Maysaroh)

Ok, memang suka dengan jalan ceritanya. Selalu kalau cerita indon orang selalu kaitkan dengan belit-belit. Contoh macam anak kau anak aku, mati hidup balik, 50 tahun jumpa balik cinta lama. Haha macam-macam. Tapi bagi Shakira, sinetron Jodohku ni ada kelainannya. Selain daripada ciri-cirinya yang ke arah islamik, ianya agak tersusun. Tak macam cerita indon lain. Huhu.

OST lagunya pun best, sedap telinga ni mendengar. Lagu "Jika Engkau" dari kumpulan band NOAH. NOAH ni diketuai oleh vokalis bernama ARIEL iaitu bekas vokalis kumpulan band PETERPAN. Ingat lagi tak? Huhu jom tengok youtube di bawah :



Happy endinglah yang paling syok. Artha dan Dinda berkahwin juga setelah macam-macam dugaan dilalui. Badai pula pasrah dengan ketentuan Jodoh dari Allah. Hehe i like.

Tu je nak cerita! Bye :)

11 comments:

kacang buncis said...

salam....suka ye tgk cita indonesia :)

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

hehehehehe ena cerita indon2 ni tak berapa minat.. dah lama ena tak tengok TV

NURSHAKIRA ABDUL HALIM said...

kacang buncis
tengok cerita jugalah :)

✿AINAA ROSEBERRY✿
Heee taulah kamu tu student :)

Deqla Manjew said...

jodohku habis.. pelik tajuk.. x phm.. hihi...

NURSHAKIRA ABDUL HALIM said...

Deqla Manjew
Eeee akak ni tak baca habislah ni..cerita jodohku tu dah habislah.. grrr..:) sebab tu jodohku habis.. haha gigit kang!

ezyra daniel said...

dah lama tak tgk cte indon..sebab dah bosan and boleh agak jalan cte dorang ahaha..tp awk ckp cte nie len dari len..rugi tak tgk hehe..done klik iklan awk ye

Farah Waheda Wahid said...

perasan juga shakira lama tak ada... welcome back dear...

adrianna syaz said...

Ala..takde astro kat rumah..x dpt tgk la...huhu

Azhafizah Md Nor said...

selamat enjoy tgk sinetron..jarang saya tgk sinetron sebab episod dia mesti panjang kan..tak larat nak tunggu habis

Vee said...

tak pernah tgk citer ni ...

Hafiza AizZawa said...

dah lame tak ngk cite indonesia sejak dah jatuh cinta dgn cite korea..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
All Rights Reserved : LOTS OF LOVE by SHAKIRA since June 2013