Mimpi Semalam

Apa yang Shakira tau, Shakira tidur je terus wajah seorang blogger cantik ni datang. Haha siapakah gerangannya? Blogger Nadia Johari :) Entah macam mana boleh dia register jadi pelakon malam semalam. Hehe.

http://miszrockers.blogspot.com/

Permulaan cerita, Nadia ni naik motor dengan seorang perempuan. Katanya adik dia (dalam mimpi tu cakap). Naik motor sebiji motor Shakira pula tu! Dengan nombor plat sama, warna pun. My Baby Girl tu. Huhu Shakira yang masa tu tengah buat apa entah kat tepi jalan, tegur Nadia. Tanya dia nak ke mana. Dengan slumber dengan wajah berlagaknya Nadia jawab nak pergi join Game Killer Karaoke! Haha korang yang tak tau pasal Killer Karaoke ni bolehlah search Youtube ya.


Memandangkan lokasinya pun tak jauh dengan tempat kitorang bertegur siapa tu, Shakira pun pergi juga tempat tujuan Nadia dengan adiknya tadi. Tiba-tiba je Shakira sampai, dalam mimpi tu tak tunjuk pula Shakira pergi naik apa. Haha sila percaya cerita mengarut ni :)

Sampai je sana, terus giliran Nadia dengan adiknya. Menggelupur Nadia ni get ready. Hehe masa tu game yang pertama dorang dapat game jalan atas papan yang bergoyang dan retak. Haha padahal dalam Killer Karaoke, realitinya mana ada game macam tu. Nampak tak betapa kreatifnya pengarah mimpi ni?

Wisel bunyi, papan tu mula bergerak dan ala-ala nak retak. Nadia dengan adiknya sambil berpimpin tangan mula mengorak langkah. Slow-slow dorang gerak atas papan tu. Shakira bagi semangat dari tepi. Pelik dalam mimpi tu Shakira je penonton yang datang studio bagi semangat macam pom-pon girl. Tak ada bajet nak ambil pelakon tambahan ke wahai pengarah mimpiku? Hehe.

Sampai tengah, adik Nadia dah macam tak dapat kawal keadaan. Terus terjatuh. Pergh bunyinya jangan cakaplah. Tinggi pula tu jatuhnya. Bila tak berjaya sampai ke hujung, maknanya kumpulan dorang kalah dan tak dapat nak teruskan perjuangan. Hehe muka Nadia ketat gila masa tu!

Tapi yang paling memeranjatkan Shakira, kumpulan kedua yang masuk gelanggang nak teruskan perjuangan juga nak tau siapa?? Haha insan tu ialah mak abah Shakira. Geli hati je, agaknya masa Shakira mimpi tu tersengih tak macam kerang busuk? Huhu dengan semangat mak abah dah get ready. Tak pasti pula masa tu mak abah dapat main game apa, dalam mimpi tak ada mention (Haish banyak betul kelemahan jalan cerita ni ya).


Wisel dibunyikan menandakan mak abah perlu mengorak langkah merebut kemenangan! Tiba-tiba, baru je kaki mak abah nak melangkah, wisel dibunyikan semula. Semua pandang ke arah pemegang wisel tu. Nak tau apa dia cakap?? Dia cakap dah masuk Zohor ni, jom kita solat dulu! Hahah Ya Rabbi, terus kecewa muka mak abah! Shakira pun tiba-tiba terus terjaga dari tidur. Hehe.

Motif mimpi? Tak pasti apa, yang pastinya sangat aneh. Tak pasal-pasal sahabat blogger masuk mimpi. Mungkin Shakira rindu kat Nadia kot. Huhu dah lama tak jumpa. Last jumpa pun masa Ramadhan hari tu, Iftar Bersama Blogger :)

Nadia-Nadia, malam ni kalau nak masuk mimpi Shakira lagi tolong minta watak lain pula ya. Mak abah Shakira pun sama :)

5 comments:

Nadia Johari said...

Hahahah..karaoke killer..first time dengar..rindu gak dengan kira..nanti wedding I dtg ok

NURSHAKIRA ABDUL HALIM said...

Nadia Johari
Huhuhu ok syg!

Aku Penghibur said...

wahh entri ini lain lari yang lain buat tersenyum :)

ieta said...

Akak pernah juga, mimpi jadi kenyataan. Mcm2.. hehe

::EIDA:: said...

pon bolehh jeee mimpikan kawan blogger? waaa... cayalah dik.. hhhehhehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
All Rights Reserved : LOTS OF LOVE by SHAKIRA since June 2013