Bersediakah Aku?

Lebih kurang 3 bulan lagi hari tersebut akan tiba. Ya! Lebih kurang 3 bulan lagi. Persiapan? Not bad. Semuanya dalam proses. Ada yang dah booked with full settlement dan ada juga yang Shakira letak deposit. DIY? Ada juga. Sama, masih dalam proses. Tiap-tiap malam cuba curi masa untuk menyiapkannya.

Persiapan diri? Alhamdulillah setakat ni. Ilmu mengenai perkahwinan banyak dikutip hasil dari nasihat orang lebih tua dari Shakira. Buku-buku juga berjaya jadi platform untuk Shakira lebih bersedia ke arahnya. Shakira juga lebih menjaga kesihatan sekarang, lebih-lebih lagi dalam berpantang makan sebab Shakira ada asma.

Tanggungjawab kelak? Mampukah diri ini bertanggungjawab dari segala segi? InsyaAllah. Kalau ikutkan takut, bila pula nak ke arahnya. Betulkan? InsyaAllah dengan kata-kata perangsang dari insan keliling, Shakira mampu mengharungi kehidupan selepas halal.

Menjadi fitrah tiap manusia ingin disayangi dan dicintai sampai mati, InsyaAllah Shakira akan kecapinya nanti dengan izin yang Maha Kuasa. Segala dugaan yang Allah turunkan selepasnya akan Shakira anggap sebagai satu ujian untuk lebih menyayangi sesama sendiri. Amin.


InsyaAllah Shakira bersedia!

12 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum yangggggg, ada pulak gambar bersedia kat toilet. cam nak yeyak jeeeeeeee ;p
*sheila doakan semuanya berjalan dengan lancar yaaaaannggggg :)

Princess Feyqa said...

Insyaallah jodoh akan sampai tepat pada waktunya.. so cpt2 persiapkan diri hehe :)

Waazin Aiman said...

Mudahan2an semuanya berjalan dengan lancar !.. semoga berbahagia :)

NURSHAKIRA ABDUL HALIM said...

Sheila Salim
Wslam sheila syg! Haha ms tu mmg trsa nak yeyak pun..haha tak senonoh!

Princess Feyqa
Hehe insyaAllah amin.. thanks!

Waazin Aiman
InsyaAllah thanks ya :)

adrianna syaz said...

Slmt mnyediakan persiapan tuk jd pngantin baru eh :D

PakcikLie PCL said...

semoga melaluinya dgn tenang shakira.

Maszie Fatah said...

wahh...dah nak kawin adik shakira nie...tahniah..ms makin berseri ni sbb dh ad seri pengantikan...

Pn.bayu said...

semoga dipermudahkan segala urusan. Amin

Deqla Manjew said...

jeng3... tak lama je lagi.. mudah mudahan semuanya dipermudahkan ye dear.. ;)

are_lin@yu said...

tahniah dear..moga dipermudahkan ya ;-)

Nick Nashram said...

wah, bakal pengantin baru..doa jugak ni supaya sume berjalan lancar :)

Nadia Johari said...

In SHaa Allah semuanyer Berjalan dengan lancar..tetapkan hati yang kira mampu buat semua tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
All Rights Reserved : LOTS OF LOVE by SHAKIRA since June 2013