Ranking Alexa Hari Ini

Dua tiga hari lepas, Shakira semak ranking blog Shakira ni di laman Alexa tau. Memang tak tau apa-apa pun, yalah Shakira blogger baru banyak lagi ilmu tentang blog ni yang perlu Shakira garap.

Masa tu Shakira cek Shakira berada di kedudukan 9000 ke atas dalam Malaysia. Dalam hati kata banyaknya nombor. Haha yalah, nak dapat pageview banyak satu hari pun payah juga rasanya kalau Shakira sendiri tak merajinkan diri menyinggah ke blog orang lain. Betul tak? Tak apalah usaha lagi.

Hari ini Shakira semak lagi kat Alexa dan alhamdulillah ada peningkatan positif. Tengok bawah ni Shakira printscreen.


Alhamdulillah syukur tak terkata. Tapi Shakira still tak puas hati, kalau boleh nak dapatkan ranking 1000 ke bawah je. Haha boleh ke? Boleh je, yang penting usaha dalam menarik minta pembaca dan perbaiki entry agar lebih mantap dan maju. Paling penting kena sabar. Kejayaan bukannya datang pada hari yang sama kita berusaha, ianya ambil masa. Betul tak? Hehe.

InsyaAllah satu hari nanti. Amin :)

17 comments:

Athirah Saleh said...

Tahniah brooo ! Haha

tarmizi said...

Amin

Kisah Si Dairy said...

tahniah...boleh turun lagi tu..

Vee Lea said...

Vee tak fhm sgt tentang ni.. :|

Norhasniza Khalid said...

boleh dear, kena usaha... mama punya ranking 1306.. haha, sedih jugak ni..

S. Faezah said...

sy pon baru dgn blog..tak tau pasal alexa ranking ni..makin kecik number makin bagus ke?

Farah Waheda Wahid said...

tahniah dan semoga nombor tu semakin mengecil yer...

EncikKai Abgdude said...

wahh...
5k ke...
abg masih jauh lagi terkial2...

http://abgdude.com

Cik Tieka said...

tak tahu sngt pasal ranking meranking ne.. penting ke tu yer?

Zawiah said...

blm rajin nak amik tahu . yg pasti kena gigih ler ...

Norfanil said...

wahhh.. hebat.. tahniah!!!..
teruskan untuk kurangkan angka ya..

Nick Nashram said...

wah, bagus dah tu.
saya punye 8k ranking tu..hahah

Yumida Huda said...

tahniah
blh turun lg tu
shakira pun blogger yg aktif
all d bez k
isi tabung nuffnang sini-scfc

Ryha Feyzal said...

Dah lama x check ranking Alexa ni. Dulu masa aktif blogging tu, almost every week check. Kalau nuffnang tu lagi la, selalu check traffic berapa setiap hari. Kalau boleh nak maintain atas 100 unique traffic per day. kenangan sangat. Now nak kembali aktif balik...

Farisya Anastasyia said...

Wow!Ranking makin elok tu kakak!!
Teruskan usaha lagi k! :)

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

tahniah ada peningkatan.. insya-Allah boleh dipertingkatkan..

Nadia Johari said...

okla tu..nad lagi tak jatuh langsung agaknyer..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
All Rights Reserved : LOTS OF LOVE by SHAKIRA since June 2013