Segmen : Sebulan Berblog By Shakira










Amaran : Entry sticky post sehingga 18 Julai 2013. Sila ke Blog Archieve untuk entry baru.

Baru sebulan Shakira berblog. Setakat ni ada 103 follower, ditambah dari dua2 widget. Hehe alhamdulillah teruskan menyokong Shakira ya semua. Keadaan blog pun setakat ni boleh tahan cantiklah. Haha cantik ke? Bagi Shakira, ringan tu penting *kalau sesiapa rasa blog ni berat, tegur ya! Thanks.

Ok, berbekalkan hobi menulis yang dianugerahkan Allah, Shakira nak lancarkan satu segmen. Waaa beraninya! Baru sebulan kot, ada ke orang nak ikut segmen Shakira ni?? * Sedih! Tak apalah, tak cuba tak tahukan? Dengan lafaz alhamdulillah hari ni genap sebulan Shakira berblog 4 Julai 2013 dan dengan lafaz bismillah Shakira melancarkan segmen ni dengan hati yang terbuka!

Segmen ni akan tamat kalau penyertaan kurang daripada 5 tau. Huhu tak ada hadiah, tapi faedahnya sama2 kita kongsi sesama blogger. InsyaAllah. Ok, ikut syarat2 simple di bawah ya.

  • Mempunyai blog sendiri
  • Buat entry bertajuk 'Segmen : Sebulan Berblog By Shakira'
  • Copy paste banner di atas dan backlink ke entry ni
  • Follow blog Shakira ni (tak kiralah by Follower biasa atau Google +)
  • Kalau ada facebook, add friend facebook Shakira (boleh klik button FB atas tu) - insyaAllah Shakira approve kalau tak terlepas pandang ya! - tiada paksaan
  • Kalau ada twitter, follow twitter Shakira (boleh klik button Twitter atas tu) - tiada paksaan
  • Copy dan paste link entry di ruangan komen entry ni sahaja ya
  • Tag beberapa orang kawan dan pastikan mereka tahu

InsyaAllah hari demi hari dunia dapat melahirkan insan yang berjaya dalam penulisan maya. Tidak kiralah kita pakar atau tidak, yang penting rajin mencuba. Kalau malas, tepuk dada tanya selera. Rapatkan hubungan sesama rakan maya adalah tujuan Shakira melancarkan segmen ni. InsyaAllah.

Segmen tutup 18 Julai 2013

Happy blogwalking semua!

**TAMAT**

35 comments:

Kancil 8349 said...

salam perkenalan daripada Kancil...tahniah kerana bilangan follower dah ramai dalam tempoh sebulan...semoga ramai yang menyertai segmen kamu....good luck..

p/s : buat masa nie datang berkunjung dan maaf ndak dapat ikut segmen kamu...Selamat Bersegmen

NURSHAKIRA ABDUL HALIM said...

Kancil 8349
Thanks for your wish :)

Shuhaida Subri said...

Ok.. Akak pun datang support. Selamat berblog yer..

Shuhaida Subri said...

done ^^

http://shuhaidablog.blogspot.com/2013/07/segmen-sebulan-berblog-by-shakira.html

Sya Syazana said...

wahhh hebat ni sebulan blogging dah ada segmen :D all the best!!

zakirasli .. said...

Assalamualaikum, saya join :- http://blogzakirasli.blogspot.com/2013/07/segmen-sebulan-berblog-by-shakira.html

Sheila Salim said...

Assalamualaikum yang, insyallah ada masa free sheila join ye. good luck semuaaa :)

Zieyzie Ilisha said...

wah baru sebulan berblogging follower dah 100 lebih saya dah 2 tahun tapi follweer baru 88 tak apa rezeki huhu..tahniah...:)

Emma said...

Assalamuaikum, emma datang support blog baru.. Tahniah and selamat berblogging =D

fArhA'98 said...

http://cikfa98.blogspot.com/2013/07/segmen-sebulan-berblog-by-shakira.html
SAYA DAH JOIN..

Arina Azman said...

Jemput join GA ni > http://rawrmeansaranghaeyo.blogspot.com/2013/07/1st-giveaway-for-novelis-by-arinaazman.html

need said...

dtg support...selamat berblogging dear!!

are_lin@yu said...

hai kira..ayu baru join sorry lmbt sikit.hehe

http://arelinayu.blogspot.com/2013/07/segmen-sebulan-berblog-by-shakira.html

Norhasniza Khalid said...

jemput singgah blog mama juga ye...

Anonymous said...

Assalamualaikum, Jom join lucky giveaway RM50!! sial ke blog saya untuk maklumat lanjut.
http://mishbubbless.blogspot.com/2013/07/lucky-giveaway-by-jaja_2243.html

ayut said...

wah..sebulan dh byk kawan yer..bgus2x :) slmt berblogging dear..salam B2B 2013 jgk.hihihi ^^

bintanghati said...

kite dtg jengah2...
selamat berbelog.. haha

merahitujambu said...

good luck semua.. =)

elise hamin said...

join

http://akuelise.blogspot.com/2013/07/segmen-sebulan-berblog-by-shakira.html


:)

Che Rosliza Che Mat said...

singgah dan follow sini..

Kakzakie said...

Kakak kira floower awal-awal kan..
Tahniah dah sebulan dan pastinya akan lebih meriah dgn segment ini

Selamat berpuasa

Mamma Cu said...

Saya dah JOIN gak...
Jom support fellow blogger...
http://mammacu.blogspot.com/2013/07/segmen-sebulan-berblog-by-shakira.html

我们的小宇宙 said...

i am juz blogwalking then i see ur website is nice.
Keep blogging! (Clicked on your 2 NN adverts) ✿◕‿◕✿

Jie Susanos said...

gud luck..

Mizz Aiza said...

akak support..

http://blogmizzaiza.blogspot.com/2013/07/segmen-sebulan-berblog-by-shakira.html

ejulz said...

Salam.. Gud luck.. :)

siti ZAHARA said...

follow dan nak support blog ni..^_^

http://sekuntumbungazara.blogspot.com/2013/07/sebulan-berblog-by-shakira_16.html

iman nabilah said...

Salam Ramadhan,Iman join ^_^

http://cikimannabila93.blogspot.com/2013/07/segmen-sebulan-berblog-by-shakira.html

Starniea_Ahaaw said...

dah join..

http://angguk2.blogspot.com/2013/07/segmen-sebulan-berblog-by-shakira.html

AIN said...

done follow...teruskan usaha menulis entry hebat :)

Sam Banjamin said...

blog cantik... rajin2 promote... rajin2 update... passion kena ada... jgn terlalu obses mengejar follower... yg penting tulis dari hati... okey.. all the best..

NURSHAKIRA ABDUL HALIM said...

Sam Banjamin
Alhamdulillah. cantik ya? hehe insyaAllah passion memang ada dalam dunia penulisan ni..follower? betu..that is not the main point yang nak di kejar.. hehe thanks for your advise bro :)

fyna said...

teringin nak join gak ^_^

Farhain Azmi said...

Ala..tak sempat nak join segmen.. Jelesnya kat syakira, baru sebulan berblog dah da 100 lbh follower. Yong dah 5bln aktif berblog, tak sampai 100 lg..huhu..

Jom singgah baca
http://akuhanyagadiskampung.blogspot.com/2013/07/idea-button-badge.html

Aimie Mokhtars said...

tahniah walaupun baru sebulan dah ramai follower..

keep it up dik :)

semoga berjaya dengan segmen ni.chiayok! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
All Rights Reserved : LOTS OF LOVE by SHAKIRA since June 2013